תהליך גישור

הליך הגישור הוא ההליך המומלץ לאנשים שנמצאים בסכסוך משפטי ומעדיפים להימנע מהביורוקרטיה והעלויות הכרוכות בניהול הליכים משפטיים בבתי המשפט. בגישור, הצדדים לסכסוך נעזרים במגשר שהוא איש מקצוע אשר התמחה והוסמך בגישור.

גישור הוא הליך פתרון סכסוכים

 גישור הוא תהליך שיטתי ליישוב קונפליקטים מחוץ לכותלי בית המשפט. הליך הגישור נעשה בעזרת מגשר והוא מתבצע בדרך של הדברות ישירה ובהסכמה בין הצדדים המעורבים בסכסוך.

הליך הגישור הוא ההליך המומלץ לאנשים שנמצאים בסכסוך משפטי ומעדיפים להימנע מהביורוקרטיה והעלויות הכרוכות בניהול הליכים משפטיים בבתי המשפט. בגישור, הצדדים לסכסוך נעזרים במגשר שהוא איש מקצוע אשר התמחה והוסמך בגישור. מטרת הליך הגישור היא להגיע בצורה שיטתית להסדר מוסכם בין הצדדים לקונפליקט.

מטרת הגישור היא לסייע לצדדים המעורבים בסכסוך:

  • להבין את עמדותיו וצרכיו של הצד השני.
  • לזהות את האינטרסים המשותפים להם.
  • למצוא פתרון יצירתי ומוסכם שיענה על צרכי שני הצדדים.

תהליך הגישור מורכב משלבים עיקריים:

  1. פגישת היכרות: בשלב זה, המגשר נפגש עם כל אחד מהצדדים בנפרד, כדי להכיר את הסכסוך מנקודת מבטו של כל צד.
  2. פגישות משותפות: המגשר נפגש עם שני הצדדים יחד, ומנחה אותם בתהליך של הידברות. במהלך הפגישות, הצדדים מביעים את עמדותיהם, שומעים את עמדותיו של הצד השני, ומנסים למצוא פתרונות משותפים.
  3. גיבוש הסכם: לאחר שהצדדים הגיעו להסכמה, המגשר מסייע להם לנסח הסכם גישור בכתב. ההסכם כולל את כל הפרטים החשובים שהוסכמו בין הצדדים, והוא מהווה מסמך משפטי מחייב.

גישור מתאים לסכסוכים משפחתיים בכלל ולהליכי גירושין בפרט.
בני זוג המבקשים לסיים את קשר הנישואין ורוצים לעשות זאת ברוח טובה, יכולים לפנות למגשר גירושין אשר יסייע להם להגיע להסכמות בענייני הגירושין ולחתום על  הסכם גירושין מסודר. ההסכם יוגש לאישור הערכאה המשפטית ויקבל תוקף של פסק דין מחייב. כך חוסכים בני הזוג זמן רב, עלויות כספיות וחשוב מכל – שומרים על טובת הילדים בגירושין.  בנוסף, בהליך גישור הצדדים שולטים על התהליך – הם אלו שקובעים את פתרון הסכסוך ולא בית המשפט.

להליך הגירושין יש מטבע הדברים השפעה מטלטלת על הילדים ובני הזוג חייבים לעשות כל שניתן על מנת לצמצם את הקושי שחווים הילדים בצל הפרידה. פנייה להליך של גישור והימנעות מניהול מאבק משפטי בערכאות, מסייעת מאוד לבני הזוג להיפרד בצורה מכובדת וראויה ולפיכך, לשמור על מערכת יחסים הורית תקינה.

יש לכם שאלה?

כתבו לי:

תחומי עיסוק נוספים

דילוג לתוכן