תביעת גירושין, תביעת רכוש ותביעת מזונות
תביעת גירושין, תביעת רכוש ותביעת מזונות
הן התביעות הנפתחות בהליך משפטי שמטרתו לפרק את קשר הנישואין
תביעת גירושין, רכוש ומזונות
בישראל, ניתן להגיש תביעת גירושין בשני מסלולים עיקריים:
בית הדין הרבני: זהו מסלול עבור זוגות יהודים בלבד. בבית הדין הרבני, הדיון מתנהל על פי דיני המשפט העברי, ופסיקתו מתייחסת למעמדם האישי של בני הזוג, לחלוקת הרכוש, ולמזונות ילדים.
בית המשפט לענייני משפחה: מסלול זה פתוח לכל זוג, ללא קשר לדתם או מעמדם האישי. בבית המשפט לענייני משפחה, הדיון מתנהל על פי דיני המשפט האזרחי, ופסיקתו מתייחסת לחלוקת הרכוש, למזונות ילדים, ולמשמורת ילדים.
להלן כמה נקודות חשובות נוספות בנוגע לתביעות גירושין:
- הסכמה הדדית: ניתן להתגרש בהסכמה הדדית, ללא צורך בהליך משפטי מורכב.
במקרה זה, בני הזוג יחתמו על הסכם גירושין שבו יקבעו את כל הפרטים הנוגעים לחלוקת הרכוש,
למזונות ילדים, ולמשמורת ילדים. - עילות גירושין: בבית הדין הרבני, ניתן להתגרש רק אם קיימת עילה גירושין מוכרת על פי דין תורה.
בבית המשפט לענייני משפחה, אין צורך להוכיח עילה גירושין, אך בית המשפט רשאי לקחת בחשבון את נסיבות הפרידה בעת מתן פסק הדין. - חלוקת רכוש: בית המשפט יקבע כיצד יחולק הרכוש המשותף של בני הזוג, תוך התחשבות בגורמים שונים
כגון כמה שנים היו בני הזוג נשואים, תרומת כל אחד מהצדדים לרכוש המשותף, וצרכיהם של הילדים. - מזונות ילדים: בית המשפט יחייב את ההורה שאינו משמורן לשלם מזונות ילדים, בהתאם לגיל הילדים,
רמת החיים של ההורים, ויכולת ההורה שאינו משמורן. - משמורת ילדים וזמני שהות: בית המשפט יקבע מי מההורים יקבל את המשמורת על הילדים, או יקבע משמורת משותפת, שבה שני ההורים חולקים באחריות לגידול הילדים.
תחומי עיסוק נוספים
"הצוואה היא מסמך מיוחד במינו, בעל נפקות משפטית, אך היא